maanantai 22. syyskuuta 2014

Vihanneksia ihmettelemässä

Alueellamme Heyuan Gardenissa ei ole isoja ruokakauppoja, vaan pieniä liha-, vihannes- ja hedelmäkauppoja. Joni lähti kanssamme läheiseen vihanneskauppaan ja esitteli meille tärkeimmät kiinalaiset kasvikset. Suurin osa niistä oli meille tuntemattomia.

Tänään aioin rohkaistua ja wokata ensimmäisen kiinalaisen ateriamme. Ensimmäisestä valmistamastani kiinalaisesta ateriasta tulee kasvisruokaa, sillä en vielä tohdi mennä kiinalaiseen lihakauppaan. Haju tyrmää jo ovella ja en osaa toistaiseksi käsitellä lihaa kiinalaiseen tapaan. Näissä pienissä kaupoissa ei ole juurikaan myynnissä mitään valmiiksi pilkottua tai suikaloitua, minun pitäisi opetella, miten esimerkiksi kokonainen kana paukutellaan palasiksi luineen kaikkineen kiinalaisella isolla veitsellä. Kiinalaisessa ruuassa luut ovat aina mukana, niitä syljeskellään toisesta suupielestä ulos.

Kalaa emme tule täällä syömään, ellemme löydä jostain pakastettua Norjan lohta. Kalat ovat terveysriski, sillä niitä kasvatetaan lammikoissa ja joissa, joiden puhtaus on kyseenalainen. Olemme syöneet jonkin verran katkarapuja, mutta yritämme välttää myös niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti