sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ensimmäinen kiinalainen ateria

Xie ja Lu veivät meidät syömään. Ensimmäinen kiinalainen ateria oli vieläkin parempi kuin osasin etukäteen kuvitella. Pyöreän pöydän keskellä oli pyörivä tarjotin, johon tarjoilijat toivat toinen toistaan ihanampia ruokia. Söimme marinoituja lanttuja, parsakaalia ja porkkanoita. Dippasimme kurkkuja soijapohjaisessa kastikkeessa, napostelimme rapeaksi paistettua ohutta leipää, lusikoimme herkkusienikeittoa, söimme sormin paahdettua ankkaa ja ihmettelimme jättiläislihapullaa, josta kukin ruokailija leikkasi palasen puikoillaan. Aterian kohokohta oli tortillaa muistuttavat, mutta paljon ohuemmat vehnälettuset, joiden sisään käärittiin Pekingin ankkaa, tuoretta kurkkua ja purjoa sekä makeaa tummaa  kastiketta. Ruokajuomana oli teetä.

Kiinalainen jättilihapulla



Pekinginankkakääröjä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti