Xie ja Lu veivät meidät syömään. Ensimmäinen kiinalainen ateria oli
vieläkin parempi kuin osasin etukäteen kuvitella. Pyöreän pöydän
keskellä oli pyörivä tarjotin, johon tarjoilijat toivat toinen toistaan
ihanampia ruokia. Söimme marinoituja lanttuja, parsakaalia ja
porkkanoita. Dippasimme kurkkuja soijapohjaisessa kastikkeessa,
napostelimme rapeaksi paistettua ohutta leipää, lusikoimme
herkkusienikeittoa, söimme sormin paahdettua ankkaa ja ihmettelimme
jättiläislihapullaa, josta kukin ruokailija leikkasi palasen
puikoillaan. Aterian kohokohta oli tortillaa muistuttavat, mutta paljon
ohuemmat vehnälettuset, joiden sisään käärittiin Pekingin ankkaa,
tuoretta kurkkua ja purjoa sekä makeaa tummaa kastiketta. Ruokajuomana
oli teetä.
 |
Kiinalainen jättilihapulla |
 |
Pekinginankkakääröjä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti